Aktuálne víťazky super finále Majstrovstiev Slovenska školských športov. Krompašské stolné tenistky obhájili tento titul už tretíkrát po sebe.

„Nebolo to hneď od začiatku také isté, no ja som nášmu tímu verila. Konkurencia bola silná, najmä Bošany. Ale vo finále sme zabojovali, kedy sme dokázali obrátiť skóre 2:1 v náš neprospech na 3:2 v náš prospech a potvrdili, že sme jednotky na Slovensku. To už nie je náhoda,“ zdôraznila s úsmevom Alicija. Na turnaj išli s pokorou, pripravení aj na to, že titul neobhája. „Aj prehru a druhé miesto by sme prijali s pokorou,“ doplnila trénerka a mama v jednej osobe Olinka Barbušová.

Aktuálne stolné tenistky v rámci klubových súťaží hrajú 1. ligu ženy a extraligu dorastenky. Barborka hrajúca za mladšie žiačky je momentálne jednotkou na Slovensku. Alicija hrá rovnako za STO Krompachy extraligu no za dorastenky a mládež, hosťuje aj v Belej nad Cirochou a bojuje v ženskej extralige. Je vicemajsterkou v mixoch, v jednotlivcoch a majsterka vo štvorhre. Farby krompašského tímu úspešne háji aj Alexandra, ktorá v tomto roku postúpila medzi dorastenky.

A ako talentované športovkyne strávia prázdniny? „Sezóna skončila, čaká nás kúsok oddychu. Mám teraz tri týždne prípravu na Majstrovstvá Európy, takže  mám zabitý takmer celý júl. Potom bude týždeň dovolenka s rodičmi a ďalšie turnaje. Od septembra nastupujem na Športové gymnázium do Nitry. Za Krompachy budem hrať aj naďalej, ale som už zaradená aj do reprezentácie junioriek. Teším sa, no zároveň mám aj rešpekt,“ poznamenala Alicija. Alexandra nastupuje na jazykovú školu do Košíc. Barborka ostáva študovať doma. Pred časom sa vrátila z Majstrovstiev Európy v Rumunsku, kde nazbierala cenné skúsenosti. Nedávno vyhrala Grand Prix v Prahe. Po prázdninách nastupuje hrať extraligu žiakov za Pezinok.

Zlatú medialu z Majstrovstiev SR družstiev 2024 staršie žiačky podarovali aj primátorovi mesta Krompachy. Ich dar s radosťou privítal a ocenil ich úžasnú reprezentáciu mesta v oblasti športu. Svoju vďaku pridal aj zástupca primátora. Obaja vyzdvihli úspechy mladých stolných tenistiek, ich odhodlanie a nasadenie na športovom poli.

Oľga Barbušová poďakovala za podporu Stolnotenisového oddielu Krompachy zo strany mesta. Poďakovala sa za doterajšiu spuluprácu a vyjadrila nádej, že bude i naďalej prebiehať na výbornej úrovni. Primátor dievčatám odovzdal ďakovný list za reprezentáciu mesta, ako aj vecný darček. 

Našim úspešným stolným tenistkách blahoželáme k dosiahnutým výsledok a prajeme veľa ďalších titulov a radosti z nich.