Líščí vrch a smer Čarda tam vyrazili študenti gymnázia v Krompachoch. Spolu 34 žiakov zo sexty, I.A a II.A triedy naplnili odpadkami 10 vriec.

Nezaháľali ani školáci zo ZŠ s MŠ Maurerova. Šikovní ôsmaci z tejto školy sa zapojili do upratovania, ktoré organizovalo Mesto Krompachy. Aktivity sa zúčastnilo 26 žiakov a vyčistili panelovú cestu smerom ku chate Energetik a späť sa pustili pod hotel Plejsy. Podarilo sa im vyzbierať tri vrecia, ktoré boli natoľko ťažké, že im s ich odvozom pomohol aj jeden milý, okoloidúci Krompašan. Ďalšie tri plné vrecia ponechali na odvoz pri kontajneroch na Maurerovej ulici.

Školáci zo ZŠ s MŠ na ulici SNP sa vybrali upratovať ulice Hornádska, Družstevná, Jesenského a okolie Tesco. Spolu 47 detí z II. stupňa vyzbieralo 5 plných vriec.

O čistotu v meste sa postarali aj školáci zo ZŠ Zemanská a Špeciálnej základnej školy na ulici SNP. Čo všetko upratali oni budeme priebežne aktualizovať.

Všetkým školákom Mesto Krompachy ďakuje, že sa každoročne zapájajú do jarného upratovania a pomáhajú nám tak skrášľovať naše mesto.