Ako nám samotná Lucia priblížila, konkurencia bola celkom veľká. „Medzi súperkami sa našli strelkyne, ktoré ma vedeli dobre potrápiť . V kvalifikácii som sa rozstreľovala o 4. miesto do poradia vo finále spolu so strelkyňou Madeleine Russell z Veľkej Británie, ktorá mala rovnaký nástrel ako ja (116 zo 125). Tento rozstrel sa mi napokon podarilo vyhrať. Najlepší výsledok zo všetkých žien mala strelkyňa z Grécka Emmanouella Katzouraki, ktorá strelila 120 terčov zo 125, a taktiež vyhrala finálovú šestku,“ uviedla talentovaná skeeterka, ktorá pretekmi na Cypre odštartovala svoju ďalšiu streleckú sezónu.

V Larnake sa jej strieľalo technicky dobre. No chyby, ktoré sa „pritrafili“ v položkách boli podľa nej, skôr príčinou psychiky. „V tomto športe je psychická stránka športovca na prvom mieste a tvorí takmer 90% výkonu. V mojom prípade to platí 10-násobne. S výsledkom 116 som spokojná, dokázala som sa prebojovať do finále, avšak na iných pretekoch, ako sú svetové poháre alebo majstrovstvá sveta tento výsledok by nestačil. Každopádne viem na čom mám pracovať, aby som svoje limity posunula dalej. Strelecká sezóna je ešte dlhá a je plná nových šancí a príležitostí ako dosiahnuť lepšie a lepšie výsledky. Najbližšie ma čakajú olympijské kvalifikačné majstrovstvá v Katare, ktoré budú prebiehať 19. až 29. apríla 2024.

Našej rodáčke Lucii blahoželáme k dosiahnutému úspechu. Mesto Krompachy je hrdé na športovcov, ktorí takto úžasne šíria dobré meno nášho mesta.