Tradičné podujatie organizované mestom Krompachy Pankuškové fašiangy mali svoju premiéru v podobe miesta konania sa. Prvýkrát sa uskutočnili na jednom z mestských ihrísk. Multifunkčné ihrisko pod Okruhliskom sa od sobotňajšieho rána 10. februára zmenilo na priestor naplnený zábavou. 

Úvod fašiangového programu patril malým folkloristom z Jadlovčeka z Margecian a detskému folklórnemu súboru Krompašanček. Dychová hudba Vlašanka zo Spišských Vlách príjemne naladila a odštartovala popoludňajší program fašiangov. Ten sa niesol na vlne folklóru, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou obdobia fašiangov. V programe vystúpili a zabavili hudobníci, tanečníci i speváci z FS Krompašan, Fsk Kalina z Kolinoviec, FS Kluknavčanka z Kluknavy. Návštevníkom podujatia spríjemnili fašiangovanie aj hudobníci z ĽH Gregovci zo Spišských Vlách. Bránice divákom "precvičil" ľudový rozprávač Jožko Bryndza z Novej Ľubovne, ktorý do Krompách pricestoval so svojou zábavnou Marikou, aby Krompašanov a návštevníkov Pankuškových fašiangov poriadne zabavil. Jeho záverečné spoločné tancovanie s divákmi v spojenom kruhu bolo príjemne priateľské a ľudské. Ukázal, že je nielen výborným zabávačom, ale aj človekom s veľkým srdcom. 

Zamestnanci CVČ Prima malých návštevníkov podujatia krásne namaľovali. Maskoti Olaf, Máša a Pani Pankušiková deti potešili a zabavili. Množstvo pankuškov pre všetkých pripravili školy na území mesta ZŠ s MŠ Maurerova, ZŠ Zemanská i SSŠ Eduram Krompachy. 

Blahoželáme víťazom, ktorí zabojovali v súťažiach v rýchlosti jedenia. Najrýchlejším papkáčom pankušky medzi súťažiacimi deťmi bol Charlie a v dospeláckej súťaži v rýchlosti zjedenia klobásy si výhru odniesol Krompašan Dominik. 

Hoci sa počas soboty slniečko nad Okruhliskom neukázalo, v príjemnom počasí pod mrakom divákov dážď nezmočil a veríme, že si malí, aj tí skôr narodení našli počas fašiangovania, to svoje.