V deň polročného vysvedčenia sa siedmaci predviedli pred svojími staršími i mladšími spolužiakmi, aj ostatnými pedagógmi školy. Na premiére Snehulienky sa zúčastnili i  zástupca primátora mesta Ing. Ľuboš Ontko a prednostka Mestského úradu v Krompachoch Anna Nemčíková. Počas polhodinového predstavenia sa siedmaci predviedli v dynamicky plynúcom príbehu s modernou hudbou i moderne upravenými dialógmi, zaujali aj svojími kostýmami či prednesom textu. 

Úlohy Snehulienky sa zhostila Ema Poradová, pre ktorú účinkovanie v dramatizácii rozprávky bolo vcelku príjemné a zaujímavé. "Priznám sa, bol to aj stres, či to nepokazíme, no dopadlo to myslím si, dobre. Keď som nastúpila na pódium bola tréma, ale potom postupne opadla," prezradila krátko po vystúpení Ema. Rolu Snehulienky dostala potom, čo si o ňu len tak zo "žartu" požiadala. "Na tak veľkom pódiu, pred toľkými ľuďmi som hrala prvýkrát," doplnila Ema. 

Sarah Veseleňáková si zahrala zlú kráľovnú. Ako sama priznala, takúto postavu si chcela zahrať. Aj ona mala trému i strach, no rovnako ako u Emy aj z nej veľmi rýchlo opadli. Vystupovanie pred publikom je podľa nej prínosom, kedy si mladí ľudia môžu zvýšiť sebavedomie. 

Čo by bola Snehulienka bez svojich trpaslíkov. Aj tá z Maurerovej mala svojich siedmich spoločníkov. Jedným z nich bol Tomáš Dutko, ktorý si úlohu trpaslíka užíval. "Hralo sa mi veľmi dobre. Text bol ľahký, naučil som sa ho ľahko. Vystupovanie pred plnou sálou sa mi celkom pozdávalo," skonštatoval Tomáš. Navyše bol rád, že namiesto učenia mohol byť v divadle. 

Samotná režisérka S. Mazúrová po predstavení poďakovala všetkým, ktorí pomohli pri realizácii školského projektu. "Vďaka patrí vedeniu školy za podporu a ústretovosť pri realizácii školského projektu. Ďakujem mojim kolegyniam, ktoré boli vždy nápomocké a samozrejme mimoriadne ďakujem patrí týmto skvelým siedmakom. Všetci ste to zvládli na jednotku," zdôraznila S. Mazúrová.

Vďakou nešterila i riaditeľka školy Mgr. Dagmar Lučanská. "Bolo to milé, žiacke, veľmi nás to oslovilo. Nevidela som žiadnu zo skúšok, takže to bolo pre mňa naozaj premiéra. Som rada, že takto krásne nám žiaci predviedli známu rozprávku o Snehulienke. Bolo to navyše vtipné a zábavné. Môžete byť spokojní so svojim výkonom. Spríjmenilo nám to deň polročného vyučovania," doplnila riaditeľka školy.   

Školákov po predstavení čakali polročné vysvedčenia. Žiakov prvého stupňa karneval a z druhého zasa diskotéka.

Šikovným siedmakom blahoželáme, že sa výborne zhostili svojich rolí a ďakujeme za spríjemnenie stredajšieho dopoludnia.