V polovici novembra sme si v mestskej knižnici s deťmi vytvorili nápadité, pestrofarebné lampióny, s ktorými sme sa prešli mestským parkom. Po vlaňajšej premiérovej tvorivej dielničke, tá tohtoročná trhla rekord v počte účastníkov. Svoje lampióny si do knižnice prišlo spolu s rodičmi a starými rodičmi vyrobiť takmer 80 detí. Spolu s dospelými sprievodom nás potom do ulíc mesta vyšlo takmer 140. Svietiace lampióny budili na prvý pohľad pozornosť a na chvíľu zastavili aj dopravu na Hlavnej ulici.

Deti boli naozaj veľmi tvorivé a každý jeden lampión bol krásnym svietiacim kúskom. Zhruba po hodine tvorenia sme sa vybrali do mestského parku, aby sme sa spoločne prešli v lampiónovom sprievode. Tam už na deti čakal Svetlonos, ktorý ich za kreativitu a odvahu odmenil sladkosťou. Mestský park sa razom zmenil na svietiace korzo a v očiach detí bolo vidieť iskričky radosti aj očakávania.

Veríme, že tohtoročná lampiónová dielnička deti potešila, rovnako tak i sprievod a stretnutie so Svetlonosom. A my vám už teraz prezradíme, že na budúci rok máme pre vás pripravené ďalšie prekvapenie, na ktoré sa môžete už teraz tešiť.

Ďakujeme deťom aj dospelým za účasť na dielničke a sprievode.

Tešíme sa na vás aj v roku 2024.