"Vedenie Mesta Krompachy s hrdosťou a obdivom ďakuje všetkým, ktorí na športovom poli šíria dobré meno nášho mesta. Preto vám chcem popriať všetko dobré aj do budúcna. A úspechy, aj keď nie vždy prídu, dôležité je, aby ste vy sami boli spokojní s tým, čo robíte. Spokojní sami so sebou. Všetko dobré želám," zdôraznil primátor mesta. 

Ako uviedol vo svojom príhovore,  história mesta pozná mená viacerých osobnosti športového sveta. Niektorí z nich to dokonca dotiahli až na olympiády. Aj v súčasnosti sa môžeme pochváliť športovcami, ktorých talent, zanietenie a  srdce pre šport sú obdivuhodnými. Svojou prácou, nadšením i vytrvalosťou prinášajú mestu ocenenia a uznania.

Mesto Krompachy, v zastúpení primátora Ing. Dáriusa Dubiňáka udelilo plaketu za reprezentáciu mesta a úspechy v roku 2023:

  1. Spartan Training Group Krompachy 
  2. MŠK Stolnotenisový oddiel Krompachy 
  3. Futbalový klub Pokrok Krompachy 
  4. Mažoretky Cheeky Girls Krompachy 
  5. Inliner Ján Šmida

Ďakovné listy: 

STG Krompachy:

  1. Martin Rychnavský
  2. Jozef Salanci
  3. Denisa Baluchová
  4. Peter Baluch
  5. Slavomíra Uličná
  6. Marián Polaček
  7. Helena Kráľova

MŠK Krompachy STO:

  1. Ivana Farkašová
  2. Barbora Melisa Guassardo
  3. Liliana Alicja Guassardo
  4. Alexandra Geročová

 MŠK TDM klub Krompachy:

  1. Lucia Harmanová

 FK Pokrok Krompachy:

  1. FK Pokrok Krompachy – prípravka U7, U9, U10, U11 pod vedením trénera Reného Rodzika
  2. FK Pokrok Krompachy – žiaci U13, U15 pod vedením trénera Mareka Mihálika
  3. FK Pokrok Krompachy – dorast U19 pod vedením trénera Dávida Richnavského

Mažoretky Cheeky Girls:

  1. Mažoretky Cheeky Girls kadetky
  2. Mažoretky Cheeky Girls juniorky

"Vážim si to veľmi, že si moje úspechy všímajú aj domáci. Stále som hrdý Krompašan, pod hlavičkou mesta štartujem na súťažiach a meniť to nebudem, ostanem verný mestu. Aj keď v správach sa objavujú negatívne informácie o meste, chcem, aby sa šírili aj tie pozitívne," uviedol s hrdosťou inliner Ján Šmida, ktorý dlhé roky hrával futbal a v súčasnosti sa venuje inlineu. 

Krompašské mažoretky zbierajú úspechy po celej Európe, no uznanie na domácej pôde ich veľmi potešilo. Môžu sa pochváliť desiatkami medailí, niektoré z nich ich majú aj 70. Najbližšie sa chystajú do Talianska v decembri na svetový pohár. Zástupkyne mažoretiek Nelka, Sára, Lara, Vanesa, Rea a Frederika si ocenenie z rúk primátora mesta s hrdosťou prevzali. 

"Sme radi, že si nás mesto uctilo a pamätá na svojich občanov - športovcov. Veľmi nás to potešilo a prekvapilo," prezradil bežec z STG Peter Baluch. Aj do jeho rúk putoval ďakovný list, ktorý v zastúpení prebral i za svoju manželku Denisu. 

"Áno, prekvapilo, potešilo. Chodíme po celej Európe a reprezentujeme naše mesto. Čo nám robí radosť. No bolo by dobré, aby sa k nám pridali aj mladí," doplnil ho kolega z STG Majo Polaček. 

Medailami z domácich i zahraničných súťaží sa môžu chváliť aj sestry Barbora Melisa Guassardo a Liliana Alicija Guassardo. Úspešné stolné tenistky rovnako úspešných rodičov, ktorí sú na ich výsledky a napredovanie právom hrdí. 

"V prvom rade to nie je len naše ocenenie, ale všetkých detí, veď ich máme skoro 130. A samozrejme, vďaka patrí aj ich rodičom, že ich podporujú. Spolupráca s mestom je veľmi dôležitá a posúva nás vpred," priblížil tréner René Rodzik. "Je to pre nich radosť, prísť tu a byť ocenení. Myslím si, že si to aj za celú sezónu, keď tvrdo na sebe pracujú, zaslúžia a určite ich to motivuje," doplnil tréner Marek Mihálik. Ako nám obaja povedali, malí futbalisti sa už na slávnosť veľmi tešili. 

"Ďakujeme vám milí naši športovci. Tešíme sa spolu s Vami Vašim úspechom a tlieskame Vám za nich. Každé Vaše víťazstvo je aj našim víťazstvom. Ja osobne sa teším z každého úspechu a som hrdý dvojnásobne, ako občan tohto mesta, aj ako primátor. Máte moje i naše uznanie, máte náš obdiv. Zo srdca Vám všetkým ďakujeme," dodal krompašský primátor. 

O hudobný a spevácky program počas oceňovania sa postarali pedagógovia a žiaci Základnej umeleckej školy v Krompachoch. 

(Viac z oceňovania športovcov sa dočítate v novembrovom čísle mesačníka Krompašský spravodajca, ktorý bude v stánkoch po 20. novembri.)