V nedeľu 23. apríla 2023 sa môžu na krásne divadielko tešiť malí diváci. Do nášho mesta zavíta Spišské divadlo Spišská Nová Ves s predstavením Perníková chalúpka. Čarovný príbeh o Jankovi a Marienke, ktorý chytí za srdce malých aj veľkých začína o 16. hodine.

V tejto Perníkovej chalúpke sa okrem Janka a Marienky zoznámite aj s inými rozprávkovými postavami. Dozviete sa, že perníky, z ktorých vzniká perníková chalúpka, v skutočnosti pečie Cukrár Figaro. Ukážeme vám, ako zlá Ježibaba lesná kropí rastlinky Smrťobyľom, aby ich včely nemohli opeľovať a aby mala med len pre seba. Uvidíte, ako jej pri tom pomáha lenivý Kocúr Cico a celým príbehom vás prevedie nezbedná Včielka Kája. Naučíte sa, ako treba ochraňovať našu Zem pred Smrťobyľom, že zlo plodí len ďalšie zlo a že v jednote je sila. A k tomu si navyše parádne zaspievate.

VSTUPNÉ 3,- EUR

Predpredaj: MsÚ, odd. školstva a kultúry (prízemie vľavo).

V sobotu 29. apríla 2023 sa na Lorencovej ulici uskutoční obľúbený Trh kvetov a zelene 2023.

V poslednú aprílovú nedeľu 30. apríla 2023 Vás všetkých srdečne pozývame na tradičné stavanie mája spojené s odomykaním mestských fontán. O program sa postará DFS Krompašanček a FS Krompašan. Začíname o 17. hodine.

VSTUP voľný!

 

V nedeľu 7. mája 2023 o 18. hodine sa v divadelnej sále Kultúrneho domu v Krompachoch uskutoční koncert ľudovej hudby Stana Baláža – Jarné tour 2023.

ĽH Stana Baláža vznikla v roku 2008 s ambíciou podporovať súčasné postavenie regionálnej a lokálnej ľudovej hudobnej kultúry horného Šariša. ĽH v rozšírenej zostave pôsobí ako sprievodné teleso skupiny Raslavičan z Raslavíc. Nalaďte sa spolu s nami na nôtu dobrej hudby a tanca a príďte sa zabaviť.

VSTUPNÉ: 13,- EUR

Predpredaj: www.ticetportal.sk  a MsÚ Krompachy odd. školstva a kultúry (prízemie vľavo).