O financie na jeho vybudovanie sa uchádza v rámci aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Poslanci schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.

Ministerstvo, ako riadiaci orgán pre IROP vyhlásilo 13. októbra 2021 výzvu na podporu viacerých aktivít spojených s poskytovaním nových a existujúcich sociálnych služieb. Súčasťou je aj zriaďovanie a výstavba stavebných objektov zariadení sociálnych služieb spojených s bývaním.

Vybudovanie takéhoto zariadenie má mesto v pláne v lokalite Banícka štvrť v susedstve nemocnice. Ide o priestranstvo medzi garážami a existujúcim heliportom. Celková kapacita novovybudovaného zariadenia v zmysle výzvy na predkladanie NFP je 12 klientov.

Mesto v súčasnosti pracuje na projektovej dokumentácií pre územné konanie. Počíta sa s vybudovaním jednopodlažného objektu s ôsmimi jednoposteľovými izbami so sociálnym zariadením a dvomi dvojposteľovými izbami rovnako so sociálnym zariadením. V pláne je okrem iného aj vybudovanie kuchyne s jedálňou.

Projekt počíta s celkovými výdavkami 1,5 milióna eur. Podanie žiadosti o NFP schválili poslanci na svojom ostatnom rokovaní. Termín podania žiadosti je do 13. decembra 2021.