Jeho súčasťou boli vystúpenia folklórnych súborov z blízkeho okolia, zabíjačka spojená s ochutnávkou špecialít, rôzne súťaže a nechýbalo ani lyžovanie v maskách. Dejiskom podujatia s názvom Pankuškové fašiangy bol areál lyžiarskeho strediska Plejsy. Možno si mnohí položia otázku, prečo pankušky? Niekde sú to pampušky, niekde šišky a inde kreple. Je úplne jedno aký majú názov, ale je to výborná sladká pochutina z kysnutého cesta s lekvárom, po zjedení ktorej sa oblizujú malí či veľkí.

Fašiangy v Krompachoch v objatí majestátneho Slovenského rudohoria sa otvorili svetu. Typickú slovenskú zabíjačku a tiež výrobu zabíjačkových špecialít nám priblížili naši dolnozemskí slováci z Nadlaku a výborné klobásy pripravil aj pán Kočík, ktorý bol hlavným šéfom skupiny zloženej z členov delegácie partnerského mesta Rymařov, pani primátorky mesta Krompachy a snahu pomôcť mal aj pán predseda Košického samosprávneho kraja.  Klobásy pripravoval aj pán Stanislav Dzugas z Gelnice.

Kolektív Hotela Plejsy ponúkol všetkým návštevníkom podujatia rôzne druhy pochutín, pečené mäso, klobásy, hranolky a iné dobroty. Aby toho nebolo málo, tak k fašiangovej atmosfére plnej zábavy a dobrej muziky prispel aj domáci pán Kočík, ktorý so svojím personálom varil ovarovú polievku – grajzupu, guľáš a iné dobrôtky pre mlsné jazýčky a fajnšmekrov.

Počasie nám umožnilo vytvoriť aj snehový vymaľovaný nápis Pankuškové fašiangy 2018.