V predchádzajúcich dňoch sme sa rozlúčili so starým rokom, zapriali si všetko dobré a poniektorí si dali aj nejaké predsavzatia.

Rozlúčka so starým rokom bola pekná a aj bujará. Na námestie sa ľudia prišli zabaviť a pozrieť si krásny ohňostroj. Väčšina neprišla naľahko a okrem nejakého alkoholu si doniesli aj rôzne výbušniny. Takže okrem traumy pre psíkov a ľudí so slabším srdcom je tu aj škoda na majetku.

Niektorí „koumaci“ zistili, že ak sa hodí petarda do odpadkového koša je lepšia rana. Nepozerajú na to, že takto spôsobujú mestu, v ktorom žijú alebo sú na návšteve škody. Tohto roku sme narátali minimálne 8 buď úplne alebo čiastočne zničených košov hlavne v parku.

Cena jedného sa pohybuje od 50 do 100 €. Výtržníkov sa pokúsime odhaliť pomocou kamerových záznamov a taktiež by sme chceli týmto požiadať verejnosť o pomoc pri odhaľovaní vinníkov.

Chceme predsa žiť v čistom peknom meste a malo by nám záležať aj na tom, aby sme ho spoločne zveľaďovali a neničili priestor, kde sme vyrastali. Budeme dozerať na to, aby boli  vinníci potrestaní. Veď aj trest by mal pôsobiť hlavne výchovne, a aj takto sa dá prispieť ku krajšiemu a čistejšiemu mestu.