V súčasnosti pripravuje spolu so samosprávnymi krajmi a ich zmluvnými dopravcami zavedenie zónovej tarify v prímestskej autobusovej doprave, čo prinesie zmeny v spôsobe nákupu cestovného, nové druhy cestovných lístkov, zmeny v systéme zliav či platbu virtuálnou dopravnou kartou.

Prešovský a Košický kraj pripravili pre východniarov novú zónovú tarifu plnú zliav a noviniek. Cestovné už nebude závislé od počtu kilometrov, ale od počtu precestovaných zón, pričom cestujúci budú môcť v rámci 1 lístka prestupovať z jedného spoja na druhý bez toho, aby sa zvýšila cena.

Od leta sa v prímestskej autobusovej doprave zmení systém sociálnych zliav. Oproti dnešku sa zjednoduší a sprehľadní, pričom nárok na zľavnené cestovné budú mať po novom aj seniori od 63 do 70 rokov, ktorí dnes platia plné cestovné. Výrazne nižšie ceny oproti platbe v hotovosti alebo bankovou kartou budú pri úhrade cestovného z dopravnej karty. Cestujúcim, ktorí nie sú držiteľmi dopravnej karty, odporúčame vybaviť si ju u dopravcu v najbližšom čase.

Pribudnú výhodné mesačné, štvrťročné a iné predplatné lístky. Stručný prehľad zmien nájdete vo videu.

Link na video (Facebook): https://www.facebook.com/idsvychod/videos/473422817284216

Link na video (YouTube): https://www.youtube.com/watch?v=AOfbMAJDGZU