Kvetinový erb mesta v mestskom parku pri pomníku obetí 1. svetovej vojny sa stal už tradičnou súčasťou kvetinovej výzdoby mesta. Rozkvitol v posledný májový piatok. Dvanásť kvetináčov má v meste svoju premiéru. Postarajú sa o farebnosť v centre mesta. Mestu sa ich podarilo zabezpečiť pomocou sponzorov. Spoločností Kingspan, Ekover ako aj Mestských lesov Krompachy. Dodávateľom je Terra Group. Výsadbu pre mesto zabezpečila spoločnosť Ekover. O výsadbu sa postaralo Záhradníctvo Marián Mariančík. 

V prácach na kvetinovej výzdobe sa bude v najbližších dňoch pokračovať. Kvety budú vysadené do záhonov v centre mesta. Pestrofarebná kvetena si svoje miesto nájde už tradične na cestných mostoch a lávkach pre peších ponad Slovinský potok.

Keď slnko naťahuje svoje kostrbaté lúče bližšie k nám, spod topiacehu snehu vykúkajú prvé snežienky, zazelená sa prvá tráva a pohľad na toľkú krásu nás donúti poprechádzať sa a nadýchnuť sa aspoň trochu slnkom prehriateho vzduchu. Krásne obdobie roka jar sa hlási, ba dokonca kričí. Príroda ožíva. Lúky zaleje množstvo farieb, rastliny stoja pevne na svojich stonkách, stromy majú listy a vtáčiky už bývajú v novovybudovaných príbytkoch. Vzduch zaplaví nenapodobiteľná nádherná vôňa. Kvety najrôznejších tvarov, hýriace farbami aké by človeku ani na um neprišli, do ovzdušia vypudzujúce vône, aby práve oni prilákali  včielku či čmeliaka. Z kvietku na kvietok, stále dookola.

Aj Mesto Krompachy skrášlilo črepníkmi, v ktorých sú zasadené kvietky, aby ulahodili našim očiam.

Prebudil sa drobný kvietok, chladnú rosu dlho pil. Ale silný ranný vietor lupienky mu strapatil. Vetrík mu však neublíži, on je silný kvietok ako zvon. Každé ráno ticho zvoní, včielky budí bim-bam-bom.